16/08/2021
1162

Yonca Tohumu

Yonca tohum yetiştiriciliği, dünya da en fazla yetiştiriciliği yapılan yem bitkisidir. Yonca yem bitkisi baklagil yem bitkileri grubuna aittir. Yem bitkilerinin kraliçesi olarak adlandırılır. Yonca yetiştiriciliği ülkemizin her bölgesinde sorunsuz şekilde yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Yonca tohumu kaplı yonca tohumu ve kapsız yonca tohumu olarak iki farklı sınıfa ayırılır. Yerli kaplı yonca tohumlarında sıkıntılar ortaya çıkmıştır farklı tohumlar bile kaplanarak piyasa sürülmüştür. Kaplama yapılacak 500 kg tohum kaplamada sonra 1.5 ton ağrlığına ulaşmıştır. Son dönemlerde kaplı yonca tohumlarına talep azalırken kapsız yonca tohumlarına talep artmıştır.



Yonca tohumun da dormansi; dormansi soğuklanma isteği ile durgunluk arasında doğru ilişki vardır. Yüksek sıcaklı bölgelere yüksek dormansi, düşük sıcaklı bölgelerde düşük dormansi yonca çeşitleri ekilmelidir.

En çok ekimi yapılan yonca tohumu çeşitleri ;
* Ludelis yonca tohumu
* Felicia yonca tohumu
* Mirna yonca tohumu
* Banat yonca tohumu
* Marina yonca tohumu
* Crena yonca tohumu
* İside yonca tohumu
* Classe yonca tohumu
* GALAXIE yonca tohumu
* Promesenti yonca tohumu
* Şahin42 yonca tohumu
* Osmanağa yonca tohumu
* Triade yonca tohumu
* Tımbale yonca tohumu
* GEA yonca tohumu
* Alexis yonca tohumu
* Ezzelina yonca tohumu
* Plata yonca tohumu
* Dimitri yonca tohumu
* Corsa yonca tohumu
* Magnum yonca tohumu
* Bilensoy yonca tohumu
* Occitane yonca tohumu
* Luxor yonca tohumu
* La torre yonca tohumu
* Blue Moor yonca tohumu
* Labella yonca tohumu
* Magnum7 yonca tohumu
* Optimus yonca tohumu
Şeklinde bulunmaktadır.

Yonca bitkisi yeşil ot, kuru ot, slaj, yapılarak kullanılmaktadır. Yonca kaba yemi özellikle büyükbaş hayvanlar için yem kaynağıdır. Erken biçimi ise kanatlılar için önemli protein kaynağı olmaktadır. Süt hayvanları açısından yonca tohumunun tomurcuklanma döneminden çiçeklenmeye kadar olan dönemdeki yeşil ot fayda sağlamaktadır. Süt verimi alınan ineğe günde en fazla 8 kg kuru madde hesabıyla yonca bitkisi yedirilebilir.Yonca yaş otunun içinde bulunan sponiler hayvanın kan dolaşımını olumsuz yönde etkilemektedir. Ayrıca süt ineklerinde süt sağımından önce yonca otu ile beslenmesi
yapıldığında süt tadını bozmaktadır.



Yonca tohumundan elde edilen kuru ot sıcak ve soğuk kurutma yöntemi ile elde edilebiir ve en önemli kaba yem bitkileri arasına girmektedir. Firmamız her iklim bölgesine göre faklı dormansi de yonca tohumları satmaktadır. Yonca
tohumlarımız ithal OECD belgeli orjinaldır. Firmamızın en önemli prensibi % 100 müşteri memnuniyetidir. Kaybedilen her müşteri adeta bir servettir.

Detaylı Bilgi ve Yonca Tohumu Siparişi İçin 
0 532 266 40 41 - 0 322 239 88 08