08/01/2019
2634

Ot Tipi Teff Grass Tohum Fiyatları

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları firmamızca 2019 Subat sonunda açıklanacaktır. Ot tipi teff grass tohumu fiyatları firmamızca uygun rakamlara satılacaktır. Ot tipi teff grass tohum fiyatı Ryegrass tohum fiyatıdan çok daha uygun rakamlı olacaktır.Teff graass tohum fiyatının ucuza gelmesinde ot tipi teff grassın dekara 1 kg gibi az miktar ekilmesinden kaynaklanmaktadır. 

Ot tipi teff grass yem bitkisi Afrika Etiopya'dan köken alan bir bitkidir. Etiopya'dan Amerikaya götürülmüş, orada yem bitkisi yönünden ıslahı yapılmıştır. Teff grass bitkisinin iki farklı varyetesi vardır. Birincisi Ot tipi teff grass, yem bitkisi amacıyla ekilir. İkincisi tahıl tipi teff, insan gıdası amacıyla ekilir. Bazı fırsatçı firmalar ellerindeki tahıl tipi teffi ot tipi teff grass ismiyle satmaya çalışmaktadırlar. OECD belgesi olmayan ve İthal ot tipi teff grass olmayan teff tohumlarını çiftçilerimizin kesinlikle almamaları gerekir. 

Yem bitkisi hayvan beslemenin olmazsa olmaz besin kaynağıdır. Kaba yem bitkileri içerisinde ot tipi teff grass alternatifi olmayan yazlık mevsimlik bir yem bitkisi çeşitidir. Ot tipi teff grassın büyüme performansı çok yüksektir. Çok az bitki bu kadar hızlı büyüyebilir. Ot tipi teff grass 1,5 metreye kadar boylanabilmektedir. İdeal biçim yüksekliği 50 cm'dir. aşırı boylanmada teff grassın besin kaybı ortaya çıkar.

Ot tipi teff grass sorgum sudan otunda olduğu gibi hayvanlarda purisik asit nedeniyle zehirlenmelere yok açmaz. Bir hayvan sınırsız şekilde ot tipi teff grassdan tüketebilir. Besi ve süt hayvanlarında küçükbaş ve büyükbaşlarda çok yüksek et ve süt artışı sağlar. Atlarda ise performans artışı ortaya koyar. Ot tipi teff grassla beslenen hayvanlar sağlıklı ve semiz olurlar. Hayvanlarda herhangi bir gaz, şişlik, ishal ve kondisyon düşüklüğüne yol açmaz. 

Torunoğlu Tohumculuk'un ülkemize kazandırdığı italian ryegrass, yapay çayır mera, slajlık soya fasulyesinden sonra teff grass yem bitkisini de ülkemize kazandırmıştır. Çok yakında maralfalfa tohumunu da ülkemize kazandıracağız. 

Teff grass kaba yem tohumundan dekara 1 kg ekilir. Ekim zamanı toprak ısınıp havalar sıcaklayınca ekilir. Ekim zamanı genelde Nisan 15'de başlar Ağustos ayına kadar devam eder.

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları ve ot tipi teff grass yetiştiriciliği hakkında detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.