11/08/2021
2142

Mera Otu Ne Zaman Ekilir

Mera otu, bölgelerimize göre değişiklik göstermekle beraber Eylül ayından itibaren Aralık ayı sonuna kadar ekilir. Ayrıca erkenci ilkbahar ekimi de yapılabilir.

Mera otu tohumu dekara 6 kg ekilir.

Mera otu tohumunu ilk kez 1999 yılında firma sahibimiz Cengiz Torun Bey ticari olarak Türkiye’ye kazandırmıştır. Tüm Türkiye’ye uzun uğraşlar sonunda yaymıştır.

Mera otu tohumu ekilirken tarla iyice inceltilir. Sürgü (tapan) çekilir, tohum gübre atılıp tekrar sürgü yapılır. Üstüne de lastik ya da demir dişsiz silindir çekilir. Tohumlar çıkana kadar 15 gün boyunca tarlanın yüzü kurutulmaz.



Mera bitkileri nelerdir?
Mera bitkileri karışımında kullandığımız tohumlar ot tipidir. Büyüme özelliği yüksektir. Besleyici özelliği mükemmeldir. Mera karışımlarında biz çim tipi tohumlar kullanmamaktayız. Hepsi ot tipi tohumlardır. Piyasada mera tohumu adı altında çiftçilere çim tipi karışım satılmaktadır. Bunlardan çiftçilerin netice alması mümkün değildir, kısa sürede kuruyup yok olmaktadır.

Yapay çayır mera ülkemizin kaba yem açığını kapatmada çok önemli bir görev üstlenmektedir. Ülkemizde devasa bir kaba yem açığı vardır. Suni çayır mera yem bitkisiyle beslenen hayvanlarda yüksek verim artışı gözlenir. Adeta yemsiz hayvancılık yapılabilir.
Yapay çayır mera da otlayan hayvanlarda tırnak bozukluğu görülmez, hayvanlarda mastit vakaları az rastlanır. Kızgınlık ve döl tutma düzene girer. Hayvanlar sağlıklı beslenir ve semiz olur.



Hayvancılığı masrafsız yapan Avrupa, Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda çok geniş alanlara yapay çayır mera yem bitkisi tohumu ekmektedirler. Hatta bazı ülkelerde havadan uçaklarla çayırlık alanlara mera tohumu saçılmakta, mevsimsel yağışlarla yeşermesi ve çimlenmesi sağlanmaktadır.

Çayır mera tohumumuz en az 5 yıllıktır. Daha önceleri ektirdiğimiz suni çayır meralardan 22 yıldır devam eden bozulmayan mera arazilerimiz vardır. Mera tohumlarımız çok uzun yıllıktır. Türkiye iklim koşullarına uygun mera tohumları satışı yapmaktayız.
Türkiye hayvancılığının kurtuluşu yapay çayır mera arazilerimizi arttırmakla mümkün olacaktır. Ülkemiz yapay çayır mera kurmaya müsait iklim özelliklerine sahiptir.



Firmamıza sormadan çayır mera tohumu satın almayınız.
Yapay çayır mera tohumu fiyatları firmamızda uygun rakamlıdır.
Yapay çayır kurmak, satın almak ve satış sonrası teknik destek almak için firmamızı arayabilirsiniz.

Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08