04/01/2020
2361

Yaz Otu Tohumu Fiyatları

Yaz Otu Tohumu Fiyatları



*Yaz Otu* tohumu fiyatları firmamızda uygun rakamlardadır. Yaz Otu tohumu fiyatları 2019 yılında kg fiyatı 50 TL olarak satılmıştır. Yaz Otu tohumu fiyatlarının 2020 yılında pek fazla artış göstereceğini düşünmemekteyiz.



Yaz Otu Nedir?
Yaz otu ismini ilk kez firma sahibi Cengiz Torun 2008 yılında kullanmıştır. Yaz otu olarak adlandırılan yem bitkisinin gerçek ismi Teff Grass’ tır. Teff Grass yazlık bir kaba yem olmasından ötürü Yaz otu olarak adlandırılmıştır.

Yaz Otu hakkında bilmemiz gereken en önemli husus bu bitkinin iki çeşidinin olmasıdır. Yaz otu; Tahıl tipi ve Ot tipi olarak iki ayrı çeşittir. Yaz otunun tahıl tipi olanı insan gıdası amacıyla yetiştirilir, hayvanlar için uygun değildir. Tahıl olarak çok değerli bir yapıda olmasından ötürü Dünya genelinde hızla yaygınlaşmış bir tahıl bitkisidir. Tahıl tipi Teff grass’ın hayvan yem bitkisi olarak ıslah edildiğinde çok önemli bir yer edineceği düşünülüp Amerika’ da ıslah edilmiştir. Uzun çalışmalar neticesinde ıslah edilip tahmin edildiği üzere yazlık yem bitkileri içerisinde büyük bir yer edinmiştir.

Ot tipi Yaz otunun Dünya hızla yaygınlaşmasının ardından firmamız bu yem bitkisini ülkemize kazandırmak için uzun uğraşlar vermiştir. Uzun yıllar uğraş neticesinde bu yem bitkisini ülkemize kazandırmış bulunmaktayız.



Yaz Otu Özellikleri:
Yaz otu yazlık bir yem bitkisidir. Afrika kökenli bir kaba yem bitkisi olmasından ötürü sıcağı sevmektedir ve aşırı sıcaklara tahammülü yüksektir. Kuraklığa ve susuzluğa da dirençli olan Yaz otu az suyla yetişebilmektedir. Yaz otu özelliklerinden biriside hızlı büyüme yetisine sahip olmasıdır. İnce saplı ince yapraklı yapısıyla su tutuculuğu iyidir bu nedenle su ve sel baskınlarına direnci yüksektir. Yumuşak bir ottur. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar severek yerler. At yetiştiricileri tarafından yüksek rağbet gören bir yaz bitkisidir. Besin değerleri yüksek yazlık yem bitkisidir. Kendi kategorisinde mevcut yazlık yem bitkileri içerisinde alternatifi bulunmamaktadır.



Yaz Otu Ne Zaman Ekilir?
Yaz otu ekim zamanı Nisan 15-20’ ten Temmuz sonu, Ağustos başlarıdır.

Yaz Otu Dekara Ne Kadar Ekilir?
Yaz otu dekara 1 kg ekilir. Çok küçük bir tohum olması sebebiyle dekara yetecek tohum miktarı da azalmıştır. Maliyet yönünden hesaplıdır çünkü dekara 1 kg tohum yeterlidir.

Yaz Otu Tohumu Nasıl Ekilir?
Yaz otu ekimi dikkat edilmesi gereken bir husustur. Yaz otu tohumunu ekerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus tohumu derine kaçırmamaktır. Yaz otu tohumu ekim derinliği 0,5-1 cm olmalıdır. İyice inceltilmiş sıkıştırılmış tarla yüzeyine ekilir. Yaz otu tohumu ekimi konusunda çiftçilerimize teknik destek sağlamaktayız.



Yaz Otu Protein Değerleri?
Yaz otu besin değerleri yüksek bir yem bitkisidir. Yaz otunun protein değerleri; yeşilinde %15-20 ham protein, kurusunda %9-14 ham protein olarak tatmin edici değerlerdir.

Yaz Otu Verimi Nedir?
Yaz Otu sezon boyunca 4 kez biçilir. Her biçimde dekardan 2,5-3 ton yeşil ot, 850 kg-1 ton kuru ot verir. Yaz otu verimi yüksek bir yazlık yem bitkisidir.

Yaz otu otlatmaya uygundur.



Yaz aylarında hayvanlarımızın ve hayvan yetiştiricilerimizin en büyük problemi olan yeşil ot ihtiyacı için tartışılmaz en ideal çözüm *Yaz Otu*dur.

Yaz Otu tohumu fiyatlarını öğrenmek için ve Yaz Otu hakkında daha detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

     Torunoğlu Tohumculuk
0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41