27/12/2019
1902

Teff Grass Otu Tohum Fiyatları

Teff Grass Otu Tohum Fiyatları

Teff Grass otu tohum fiyatları 2020 yılı için Ocak ayı sonunda açıklanacaktır. Teff grass otu tohum fiyatları 2019 yılında; ot tipi Rooiberg 50 TL’ den, standart Teff grass otu tohum fiyatları ise 40 TL’ den satılmıştır.
Teff grass otu tohum fiyatlarının 2020 yılında çok fazla yükselmeyeceği düşünülmektedir.

Teff grass otu tohum fiyatlarını firmamız uygun rakamlarla satmaktadır. Teff grass dekar maliyetleri çok düşüktür.

Teff grass otu tohumu nedir diye soracak olursak Teff grass otu tohumunun iki çeşidi vardır öncelikle bunu bilmemiz gerekmektedir. Teff grass otu tohumunun çeşitleri tahıl tipi ve ot tipidir. Teff grass tahıl tipi Amerika’da yoğun çalışmalar neticesinde ıslah edilmiştir. Teff grass tahıl tipinin yem bitkisi olarak geliştirildiğinde yüksek bir potansiyeli olduğu öngörüldükten sonra çalışmalar başlamış ve ıslah edilmiştir.
Dünya genelinde popülerliği hızla artmakta olan Teff grassı firmamız ülkemize kazandırmış ve yaymıştır. Birçok yem bitkisini ülkemize kazandırmış bir firma olarak Teff grassı da ülkemize kazandırmanın gururunu yaşamaktayız.

Teff grass nasıl ekilir?
Teff grass ekimi için öncelikle arazinin inceltilip sıkıştırılması gerekmektedir. Güzelce hazırlanan arazi üzerine ekimi yapılır. Ekiminde dikkat edilmesi gereken husus Teff grass tohumunu derine kaçırmamaktır. Teff grass tohumunun ekim derinliği 0,5 cm -1 cm’ dir. Teff grass hızla büyüme özelliğine sahiptir. Sezon boyunca 4 defa biçilir verimi yüksektir.
Teff grassın besin değerleri yüksektir hayvan beslemede çok önemli bir yer edinmektedir. Hazım sorunlarına yol açmadığı için sindirim problemleri olmadığı için hayvanlar severek kolaylıkla tüketirler. Teff grassın protein değerleri yüksektir. Teff grassın yeşilinde %15-20 ham protein, kurusunda %9-14 ham protein bulunmaktadır.

Teff grass yetiştiriciliği kolay bir yem bitkisidir. Teff grass hayvan yetiştiricileri için mucizevi bir yem bitkisidir. Yaz aylarında yeşil ot sıkıntısından kaynaklı çiftçilerimiz tadı acı sorgum-sudan otu melezi ekmektedir. Çiftçilerimiz ve hayvanlarımız için bu mecburiyet ortadan kalkmıştır. Teff grass yazlık yem bitkileri içinde önemli bir yer edinmiştir

Teff grass otu tohum fiyatları hakkında ve Teff grass otu tohumu hakkında detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz

        Torunoğlu Tohumculuk
0 322 239 88 08 – 0 532 266 40 41