19/08/2017
5861

Ryegrass Otu Tohumu Fiyatı

Ryegrass otu tohumu fiyatı yurt dışı piyasa koşullarına göre belirlenmektedir. Satılık reygras
tohumu çeşitlerimiz ithal ve orjinaldir. Ryegrass otu tohumu fiyatını ucuz fiyatlara indirgemeye çalışmaktayız. Reygras otu tohumu fiyatları 2021, 2020 yılına göre çok az bir fiyat farkıyla satışını yapmaktayız. Eylül başından itibaren reygras otu ekim zamanı başlıyor.

Reygras kaba yem bitkisiyle beslenen büyükbaş, küçükbaş hayvanlarda kondisyon artışı sağlar. Hayvanların hem et verimini, hem süt verimini hem de performansını arttırır. Reygras yem bitkisiyle beslenen süt hayvanlarında %20-25 süt artışı, besiye alınan hayvanlarda besi artışı görülür.



Ülkemizde ryegrass yem bitkisi yetiştiriciliğinden sonra yonca 2. Sıraya oturmuştur. Ryegrass mucizevi bir yem bitkisidir. Hayvan yetiştiriciliği için olmazsa olmaz bir kaba yem bitkisidir. Türkiye’de büyük bir kaba yem açığı vardır. Bu kaba yem açığının kapatılmasında Reygras ciddi bir yer tutmaktadır. İlk kez reygras tohumunu Türkiye’ye firma sahibimiz Cengiz Torun
Bey tarafından 1999 yılında kazandırmıştır. Uzun uğraşlarla ülke gündemine sokmaya başarmıştır.

Reygras tohumu fiyatları yıllara göre bir artış göstermiştir. Bunda yoğun talep ve artan döviz kurlarının etkisi belirleyici olmuştur. Ryegrass tohumu fiyatı sorgularken ithal reygras ve OECD belgeli olması 1.derecede önemlidir. Yerli, milli ryegrass diye çakma reygras tohumu kötü niyetli satıcılar tarafından satılmaktadır. Milli duygulardan istifade eden bu yanıltıcı yayınlara karşı çiftçilerimiz aldanmamalıdırlar.



En çok ryegrass tohumu Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde ekilmektedir. Son yıllarda Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde de ekiliş alanları artış göstermiştir.

Reygras yem bitkisi otlatılabildiği gibi, silaj ve kuru otta mevsim müsait olduğunda yapılabilir. Don ve kırağılara karşı dayanıklı bir yem bitkisidir. Parlak, geniş yapraklıdır. 40-50 cm boyda biçimini tavsiye etmekteyiz. Ekim dönemi bölgelere göre farklılık göstermekle beraber Ağustos 15’ten itibaren başlamaktadır. Aralık sonuna kadar da devam etmektedir.

Ryegrass tohumu fiyat rakamı, 2021 yılı 27 TL.
Ryegrass tohumu fiyat rakamı , 2020 yılı 23 TL
Reygras tohumu fiyat rakamı, 2019 yılı 17 TL
Reygras tohumu fiyat rakamı, 2018 yılı 14 TL
Reygras tohumu fiyat rakamı, 2017 yılı 12 TL.
Reygras siparişi vermek ve bilgi almak için :

Torunoğlu Tohumculuk - 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08