26/12/2019
2146

HAYMİX Kaba Yem

Haymix kaba yem bitkisi yeni bir üründür. Yeni bir ürün olmasına rağmen bilmediğimiz bir ürün değildir çünkü haymix karışım bir yem bitkisidir ve içerisinde ki karışımları biliyoruz. Haymix; çiftçilerimiz, hayvan yetiştiricilerimiz ve hayvanlarımız için daha iyi imkanlar sunmak için düşünülüp geliştirilmiştir. İçerisinde 5 farklı tohum bulunmaktadır. Çeşitlilik hayvanlarımız için tercih edilecek bir durumdur. Haymix’in içerisinde hem buğdaygiller vardır hem de baklagiller vardır. Baklagillerden protein ve buğdaygillerden enerji alacağımız için haymix yem bitkisi protein ve enerji yüksek değerlere sahiptir. Neredeyse tek başına hayvan besleme özelliğine sahiptir.

Haymix yem bitkisinin içerisinde hangi tohumlar vardır: Macar Fiğ, Yem Bezelyesi, Kılçıksız Buğday, Kışlık Yulaf ve Tritikale vardır.

Haymix karışım yem bitkisinin karışım oranları da şu şekildedir:

Macar Fiğ %35,
Yem Bezelyesi %35,
Kılçıksız Buğday %10,
Kışlık Yulaf %10,
Tritikale %10 şeklindedir karışım oranları.

Haymix ekim zamanı Sonbahardır. Eylül ayından Aralık ayına kadar ekilir. Haymix 5’li karışımdan dekara 15 kg tohum ekilir. Ekimi aynı buğday gibi yapılmaktadır, buğday ekilir gibi ekilir. Ekim derinliği 3-4 cm’dir. Haymix ekildikten sonra Nisan, Mayıs ayı gibi biçilir. Haymix otlatmaya uygun değildir.  Tek yıllık bir bitkidir ve tek biçim yapılır sadece. Haymix biçildiğinde dekardan yaklaşık 1 ton kuru ot, yaklaşık 5 ton yeşil ot verir. Haymix’in kuru otu ve silajı çok kalitelidir. Hayvanların kesinlikle severek yediklerini göreceksiniz. Besleyici özellikleri de çok yüksek olduğu için çiftçilerimiz çokça tercih etmeye başlamıştır. Haymix’i tercih edilen yapan en önemli özelliği susuz, kurak arazilerde yetişiyor olması. Kış aylarında arazilerimiz boş kalmasın. Haymix mevsimsel yağışlarla rahatlıkla yetişir.

Haymix 2019 yılında 8₺’den satılmıştır.

Haymix hakkında detaylı bilgi almak için ve Haymix kaba yem bitkisi tohumu siparişi vermek için firmamızla iletişime geçebilirsiniz
       
       Torunoğlu Tohumculuk
0 (322) 239 88 08 – 0 532 266 40 41